Breedband Internetverbindingen (ADSL/VDSL, Kabel en glasvezel)

De laatste jaren zijn er veel aanbieders van breedband Internetverbindingen bijgekomen. Allemaal bieden ze pakketten aan met verschillende snelheden, prijzen en restricties. De meeste Internetverbindingen worden geleverd als doe-het-zelf pakket. U vraagt uw verbinding aan bij de aanbieder en deze stuurt u per post de benodigde onderdelen om de breedband Internetverbinding te kunnen aanleggen.

Wij kunnen ons voorstellen dat het juiste abonnement kiezen uit de vele mogelijkheden niet voor iedereen is weggelegd. Laat staan het aansluiten van de onderdelen uit het doe-het-zelf pakket. Daarom heeft 4ID ook het verzorgen van breedband Internetverbindingen in het dienstenpakket opgenomen.

Wij kijken graag samen met u welke verbinding het best bij uw situatie past en verzorgen vervolgens voor u de aansluiting.

Heeft u vragen of wilt u advies voor de juiste internetaansluiting voor uw bedrijf?

Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag!

wij zijn te bereiken op:

0594 581 115

mailen kan ook, stuur dan een berichtje naar:

webmaster@4id.nl

Mogelijkheden

ADSL Internet
Asymmetric Digital Subscriber Line (afgekort: ADSL, ook bekend als Asymmetric Digital Subscriber Loop) is een standaard voor een digitale technologie die snellere datacommunicatie over een telefoonlijn van koperdraad toelaat. Daar de doorvoersnelheid voor gegevens bij de ADSL-technologie hoger ligt dan met een conventioneel analoog modem noemen we dit ook wel een breedbandtechnologie.

VDSL Internet
VDSL is een van de opvolgers van ADSL, waarbij een veel hogere download- en uploadsnelheid mogelijk zijn. VDSL staat voor Very-high-bitrate Digital Subscriber Line. Bij VDSL zijn snelheden van tot 52 Mbps download en 13 Mbps upload mogelijk of in synchrone modus 26 Mbps. Klassiek ADSL haalt maximaal 8 Mbps download en 1 Mbps upload.

Kabel Internet
Inmiddels is kabel internet qua stabiliteit en snelheid superieur aan ADSL. Kabel internet providers maken gebruik van technieken waardoor zelfs heel hoge downloadsnelheden gerealiseerd kunnen worden; EuroDOCSIS-standaard (3.0), waarmee de snelheden van glasvezel overtroffen worden. Snelheden tot 400 Mbps zijn mogelijk

Glasvezel Internet
De belangrijkste eigenschappen van een glasvezelverbinding zijn de grote bandbreedte en afstand waarover de snelheid tot stand gebracht kan worden. Er zijn glasvezelverbindingen die over een afstand van een aantal kilometers snelheden bereiken van wel 10 Gbit/s. De FTTH abonnementen worden vaak geleverd met snelheid van 10 tot 100 Mbit/s. Een verschil tussen glasvezel en ADSL of kabel, is dat de geleverde snelheden in een aantal gevallen symetrisch zijn. Dat wil zeggen dat de up- en download snelheid gelijk aan elkaar zijn. De glasvezel abonnementen waar de consument gebruik van kan maken zullen niet sneller zijn dan 100 Mbit/s. Dit is in verband met de hogere snelheden waarvoor kostbare apparatuur nodig is.